Momeli şi monturi

Fauna Deltei Dunării » Peşti


Momeala pentru ROSIOARA: larve, mămaligă, rāme, viermuşi


Montură - ROşIOARA -

Montura cu pluta "franglaise"

La realizarea acestei monturi se recomanda folosirea unei plute culisante aparte, formata dintr-o parte alungita (corpul plutei), lestata, pentru lansari facile la distante apreciabile si o antena lunga, fina, care prezinta multiple gradatii multicolore, capabila sa detecteze cele mai fine trasaturi. Pentru lansari mai lungi vom folosi ca linie principala un monofilament scufundator cu diametrul de 0,12mm de care vom atasa un inaintas cu o lungime de 5-6m dintr-un monofilament scufundator de gros (0,14mm).
In locul alicii semnalizatoare (plumbul despicat situat imediat deasupra strunei cu care este legat carligul) putem folosi un vartej nr 16. Fiind alcatuita din componente extreme de sensibile, aceasta montura se foloseste in special in pescuirea albiturii (oblete, rosioara, platica, etc.).
Sursa: www.depescuit.ro
Comentarii

Montura cu pluta pentru momeli grele

Montura prezentata in acest articol poate fi utilizata atat cu rubeziana, cat si cu varga si boloneza, in special in sezonul cald, cand urmarim pesti de talie medie-mare si cu un apetit ridicat, din lacuri si balti. Forma si antena groasa din material plastic, foarte vizibila, cu care este echipata pluta folosita in constructia acestei monturi, o recomanda ca fiind alegerea optima in cazul in care momeala este alcatuita din rame, boabe de porumb si chiar pelete.
Sursa: www.depescuit.ro
Comentarii

Montura pentru crap, tip "Momitor"

O montura simpla si ieftina. Momitorul cu arc si plumb, prevazut cu un tub prin care culiseaza linia este un accesoriu usor de gasit. Ultimul segment al liniei este din fir textil. Si in acest caz prezentarea monturii pe fund, este cu nada si momeala in sus. Montura este semiculisanta, distanta fiind stabilita de distanta dintre cele doua vartejuri.
Observatii : Aceste monturi folosite la pescuitul crapului, sunt indicate pentru zonele cu fund fara namol
Sursa: http://www.pescarhoinar.com
Comentarii

Montura pentru crap, tip "Placuta"

Este o montura semiculisanta, folosind ca platforma o placuta de plumb. Aceasta placuta are atat rol de momitor, baza de prindere pentru fir si carlige, cat si rol de greutate pentru facilitarea aruncarii.
Cu ajutorul unui ciocan se poate modela o bucata de plumb in placuta de dimensiuni mai mari. Apoi folosind un foarfec, decupam placuta in forma dorita, avand grija ca aceasta sa fie cu 1 -2 cm mai mare. Urmeaza modelarea finala, conform schitei. Pentru cele doua carlige alegem un fir textil care are marele avantaj ca in contact cu apa devine moale si se muleaza usor. Carligele vor fi din acelea pentru crap, de marimea 4`- `6. Prezentarea monturii pe fund este intodeauna cu nada in sus, datorita centrului de greutate care este excentric. Carligele se ascund partial in nada . La pescuit, in placuta se pune mamaliga, iar ca momeala se folosesc rame, boabe de porumb, buchet de vermusti, momeala adecvata sezonului.
Sursa: http://www.pescarhoinar.com
Comentarii

Montura pluta clasica

Montura standard
Sursa: marceluniversal.webs.com
Comentarii

Worm feeder

Worm feederul este un fel de cosulet pentru folosirea viermilor ca nada. Practic el este format dintr-un tub din plastic, inchis la ambele capete si prevazut mici cu orificii prin care pot iesi viermii, dar in acelasi timp nu se v-or impastia in curent mai puternic. Aceste feedere mai contin un lest din plumb, pentru a conferii greutatea necesara unei lansari la distanta. Lesturile pot varia ca greutate intre 25 si 80 grame sau mai mult, alegera acestora facanduse de catre pescar in functie de puterea de aruncare a lansetei pe care o foloseste.
Aceasta montura se preteaza foarte bine la pescuitul pestilor pasnici pe lacuri si rauri.
Sursa: www.academiapescarilor.ro
ComentariiValidated by HTML Validator