Momeli şi monturi

Fauna Deltei Dunării » PeştiMontură la plută

Montura cu pestisor

Pescuitul somnului vizeaza indeosebi exemplarele mari, fiecare pescar dorind sa prinda un exemplar cat mai mare si nu "moace" de 1-2 kg. De aceea pescuitul acestor exemplare este diferit de cel al celorlalti pesti, de mai mici dimensiuni.
Echipamentul folosit pentru pescuitul somnului variaza īn functie de dimensiunile capturii-tinta si de metoda aleasa. Practic, posibilitatile sīnt nenumarate - se poate pescui cu momeli artificiale sau naturale, īn apropierea malului sau spre mijlocul apei, pe fundul apei sau la suprafata. Conditia minima necesara trebuie sa fie robustetea īntregului echipament, pescuitul fara o lanseta puternica si o rezerva minima de fir fiind aproape imposibil.
Sursa: http://pescuitamator.blogspot.com
Comentarii

Montura cu pluta "franglaise"

La realizarea acestei monturi se recomanda folosirea unei plute culisante aparte, formata dintr-o parte alungita (corpul plutei), lestata, pentru lansari facile la distante apreciabile si o antena lunga, fina, care prezinta multiple gradatii multicolore, capabila sa detecteze cele mai fine trasaturi. Pentru lansari mai lungi vom folosi ca linie principala un monofilament scufundator cu diametrul de 0,12mm de care vom atasa un inaintas cu o lungime de 5-6m dintr-un monofilament scufundator de gros (0,14mm).
In locul alicii semnalizatoare (plumbul despicat situat imediat deasupra strunei cu care este legat carligul) putem folosi un vartej nr 16. Fiind alcatuita din componente extreme de sensibile, aceasta montura se foloseste in special in pescuirea albiturii (oblete, rosioara, platica, etc.).
Sursa: www.depescuit.ro
Comentarii

Montura cu pluta pentru momeli grele

Montura prezentata in acest articol poate fi utilizata atat cu rubeziana, cat si cu varga si boloneza, in special in sezonul cald, cand urmarim pesti de talie medie-mare si cu un apetit ridicat, din lacuri si balti. Forma si antena groasa din material plastic, foarte vizibila, cu care este echipata pluta folosita in constructia acestei monturi, o recomanda ca fiind alegerea optima in cazul in care momeala este alcatuita din rame, boabe de porumb si chiar pelete.
Sursa: www.depescuit.ro
Comentarii

Montura elicopter

Aceasta montura are avantajele reducerii numarului de incurcaturi ale forfacului pe firul principal si mobilitatii mari foarte importanata la scoaterea unui peste mare.
Realizare : Necesita urmatoarele accesorii: un tub de silicon, un vartej marime mare (1, 2), obligatoriu vartejul va fi cu ochetii rotunzi si nu rombici, doua bile de plasic cu gaura cu acelasi diametru ca al tubului, o bila de cauciuc si o agrafa cu vartej. Intr-unul din capetele tubului plasati vartejul intre cele doua bile de plastic pe care le fixati cu super glue (ATENTIE sa nu lipiti si vartejul) lasati o distanta de cca 1 cm fata de capatul tubului si o distanta de cca 5 mm intre bile, de capatul liber al vartejului legati forfacul cu carlig. Montura o puteti face direct pe firul principal sau si mai bine pe un fir textil de cativa metri pe care il legati direct de firul principal. Treceti firul prin tub (carligul trebuie sa fie in partea dinspre lest) si legati-l de vartejul de la agrafa cu vartej, de agrafa prindeti lestul si montura este gata.
Comentarii

Montura elicopter

Aceasta montura poate fi folosita atat pe rauri cat si pe lacuri pentru pescuitul pestilor rapitori, (stiuca si salau) folosind ca momeala pestisori vii sau morti. Carligele folosite vor fi model ancora nr. 6-7 sau chiar mai mari. Plumbul va avea greutatea de 20-30gr. si forma de picatura de apa. Pluta, in acest caz, va avea o portanta de 10 gr. Sursa Pescarul.net
Sursa: la-pescuit-in-mm.blogspot.com
Comentarii

Montura generala cu pestisor


Sursa: http://cumsepescuieste.blogspot.com
Comentarii

Montura pluta clasica

Montura standard
Sursa: marceluniversal.webs.com
Comentarii

Montura pluta pentru platica

Aceasta montura se preteaza unui pescuit cu rubeziana sau cu boloneza (5-8m) in ape calme (lacuri) si curenti lenti. Datorita plutei cu fir interior (firul trece prin corpul ei), intregul ansamblu isi pastreza sensibilitatea si, in plus, ii confera pescarului un control sporit. Pentru ca firul iese din pluta la baza antenei, se reduce substantial riscul de formare a buclelor pe suprafata apei (“burta” pe care firul o formeaza la prima adiere de vant sau in prezenta celui mai lent curent).
Sursa: www.depescuit.ro
ComentariiValidated by HTML Validator